Ďatle

Prečo?

Obsahujú najmenej 15 minerálov, ako je draslík, vápnik, železo, horčík a zinok, 23 druhov aminokyselín, vitamínov, sacharidov, bielkovín, 14 typov mastných kyselín, vlákniny a omnoho viac.

Konzumácia ďatlí pred pôrodom:

- výrazne znižuje potrebu indukcie a posilňovania pôrodu

- cervikálna dilatácia (otvorenie krčka maternice) bola významne vyššia u matiek, ktoré datle jedli pri príjazde do nemocnice.
- 83 % matiek, ktoré konzumovali datle, mali neporušenú membránu po prijatí v nemocnici.
- 96 % žien, ktoré datle jedli, mali spontánny začiatok pôrodu.
- latentná fáza prvej doby pôrodnej bola takmer o 7 hodín kratšia u matiek, ktoré datle jedli, v porovnaní s matkami, ktoré ich nejedli.

- významné zníženie množstva popôrodného krvácania 

Odkedy a ako často?

Odporúča sa začať od 36. týždňa tehotenstva, ale môžete ich jesť počas celého tehotenstva, 6 -7 ks sušených ďatlí.