Ďatle
Prečo?
Obsahujú najmenej 15 minerálov, ako je draslík, vápnik, železo, horčík a zinok, 23 druhov aminokyselín, vitamínov, sacharidov, bielkovín, 14 typov mastných kyselín, vlákniny a omnoho viac.
Konzumácia ďatlí pred pôrodom:
- výrazne znižuje potrebu indukcie a posilňovania pôrodu
- cervikálna dilatácia (otvorenie krčka maternice) bola významne vyššia u matiek, ktoré datle jedli pri príjazde do nemocnice.
- 83 % matiek, ktoré konzumovali datle, mali neporušenú membránu po prijatí v nemocnici.
- 96 % žien, ktoré datle jedli, mali spontánny začiatok pôrodu.
- latentná fáza prvej doby pôrodnej bola takmer o 7 hodín kratšia u matiek, ktoré datle jedli, v porovnaní s matkami, ktoré ich nejedli.
- významné zníženie množstva popôrodného krvácania
Odkedy a ako často?
Odporúča sa začať od 36. týždňa tehotenstva, ale môžete ich jesť počas celého tehotenstva, 6 -7 ks sušených ďatlí.